Aura en chakra´s

Chakra betekent wiel of rad. Ze worden gezien als ontvangststations, transformatoren en verdelers van de Prana (levensenergie). Door rotatie wordt energie aangetrokken en weer afgegeven, in een voortdurende energie-uitwisseling met de kosmos. De chakra´s zijn niet kenbaar volgens medische en anatomische begrippen.

Aura
Ieder mens heeft een aura: een energieveld om het fysieke lichaam. In de aura zitten de chakra´s die de verbinding vormen tussen het fijnstoffelijke energieveld en de meer verdichte energie van het lichaam.
Het lichaam is met de chakra´s verbonden via het zenuwstelsel. Er zijn 7 hoofdchakra´s tussen de anus en de kruin waarvan stuitchakra en kruinchakra openen naar beneden en boven.

De chakra´s twee tot en met zes verschijnen zowel aan de voor- als aan de achterzijde van het lichaam, waarbij de voorzijde het emotionele functioneren van de mens vertegenwoordigt en de achterzijde de wilsfunktie. Op het fysieke vlak corresponderen de chakra´s met zenuwknopen en de endocriene klieren. Alle chakra´s hebben een verschillende functie.

Delen:

Yoga Deventer cursus met chakraleer