Aura en chakra´s

chakraman

Chakra betekent wiel of rad in het Sanskriet. Chakra´s zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien. Ze worden gezien als ontvangststations, transformatoren en verdelers van de Prana (levensenergie).
Via deze energiecentra absorberen wij energie uit de kosmos. Door de rotatie van de chakra´s wordt energie aangetrokken en weer afgegeven, in een voortdurende energie-uitwisseling met de kosmos. De chakra´s zijn niet kenbaar volgens medische en anatomische begrippen.

Aura
Ieder mens heeft een aura. Dat is een energieveld om het fysieke lichaam. In de aura zitten de chakra´s die de verbinding vormen tussen het fijnstoffelijke energieveld en de meer verdichte energie van het lichaam.
Het lichaam is met de chakra´s verbonden via het zenuwstelsel. Er zijn 7 hoofdchakra´s tussen de anus en de kruin bevinden. Het stuitchakra en het kruinchakra openen naar beneden en boven. De chakra´s twee tot en met zes verschijnen zowel aan de voor- als aan de achterzijde van het lichaam, waarbij de voorzijde het emotionele functioneren van de mens vertegenwoordigt en de achterzijde de wilsfunktie. Op het fysieke vlak corresponderen de chakra´s met zenuwknopen en de endocriene klieren. Alle chakra´s hebben een verschillende functie.

Delen: