Yoga en gezondheid

Yoga werkt op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Naast de conditie verbetert ook het concentratie- en uithoudingsvermogen en het vermogen om met stress om te gaan. Dit is van directe invloed op ons welzijn, onze uitstraling en schoonheid.

Yoga houdingen maken de ruggegraat, de as van het leven, soepel. Overprikkelde zenuwen kalmeren, spieren ontspannen en de organen en zenuwcentra worden versterkt. De ademhalingsoefeningen (pranayama) voeren nieuwe zuurstof en levenskracht naar elke cel waardoor het lichaam nieuwe vitaliteit krijgt.

Spanningen, strijd en innerlijke onrust worden minder door yoga. De aandacht keert van buiten naar binnen hierdoor wordt de geest evenwichtig. Zo ontstaat er zelfvertrouwen. Pas dan komt de verbinding weer tot stand met wat we in wezen zijn wanneer we conditioneringen en zelfbeelden loslaten.

Bewust ZIJN
Yoga is een geleidelijk proces van bewust worden naar bewust zijn. Hatha yoga gebruikt het lichaam als toegangspoort tot een hoger bewustzijn. Het maakt de beoefenaar vertrouwd met het lichaam en de inwendige lichamelijke werking. De adem vormt daarbij de schakel tussen de stoffelijke en geestelijke aspecten.

Delen:

Verbinding tussen lichaam en geest.