Yoga en gezondheid

Wat kan Yoga voor je betekenen?

 

Gunstige werking
Yoga werkt op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Naast de conditie verbetert ook het concentratie- en uithoudingsvermogen en het vermogen om met stress om te gaan. Dit is van directe invloed op ons welzijn, onze uitstraling en schoonheid.

 

Lichamelijke gezondheid
Yoga houdingen maken de ruggegraat, de as van het leven, soepel. Overprikkelde zenuwen kalmeren, spieren ontspannen en de organen en zenuwcentra worden versterkt.
De ademhalingsoefeningen (pranayama) voeren nieuwe zuurstof en levenskracht naar elke cel waardoor het lichaam nieuwe vitaliteit krijgt.

 

Geestelijke gezondheid
Dagelijks worden we geplaagd door spanningen, strijd en innerlijke onrust. Yoga laat de aandacht van buiten naar binnen keren hierdoor wordt de geest evenwichtig. Zo ontstaat er zelfvertrouwen. Pas dan komt de verbinding weer tot stand met dat wat er altijd al was. Zo kunnen we de eenheid ervaren van wat we in wezen zijn wanneer we conditioneringen en zelfbeelden loslaten.

 

Bewust ZIJN
Yoga is een geleidelijk proces van bewust worden naar bewust zijn. Hatha yoga gebruikt het lichaam als toegangspoort tot een hoger bewustzijn. Het maakt de beoefenaar vertrouwd met het lichaam en de inwendige lichamelijke werking. De adem vormt daarbij de schakel tussen de stoffelijke en geestelijke aspecten

Delen: