Het voorjaar nadert, de verandering is goed voelbaar. Het wordt lichter, in alle opzichten.
Wij verwelkomen dat op vrijdag 15 maart van 20.15 tot 21.45 uur op locatie Zwaluwenburg in Colmschate.

De yoga brengt je in een andere staat van bewustzijn. Het geluid en de vibratie van de Tibetaanse klankschalen heffen  blokkades op, verhogen je energiestroom en brengen geest en ziel in harmonie.

Voor ons is het fijn om de yoga- en klankreizen te doen vooral omdat de opbrengst voor het Gaden Jangsten klooster is in Zuid India is waar grote armoede heerst. Baby’s waar geen toekomst voor is, gehandicapten en alle mensen die in zware omstandigheden leven, vinden daar een onderkomen.

Inkomsten zijn er bijna niet en dat kinderen met 13 andere en hun leraar in een heel klein kamertje wonen en op de grond moeten slapen is heel gewoon. Soms krijgen ze niet genoeg te eten en in de kou zijn er te weinig dekens. Medicijnen zijn ook nauwelijks beschikbaar.
Alle reden voor ons om individueel een monnik te sponsoren en om de opbrengst van ons concert te doneren aan de Tara Stichting waar ik zelf bestuurslid van ben. Klik hier voor beelden uit het klooster.
Er zijn ook filmpjes op You Tube. Ik denk dat DIT een opname is van een repetitie voor een optreden.

Ik weet dat alles terecht komt bij degenen voor wie het bestemd is en dat geeft een goed gevoel. We hebben na ons vorige concert een bedankbrief gekregen waarin werd geschreven dat de donatie is gebruikt voor studiemateriaal en medicijnen.
Wil je meer weten over het mooie werk van de stichting of wil jezelf een kind sponsoren? Kijk dan op de website van de Tara Stichting https://www.tara-stichting.com/

De avond start met Tibetaanse Yoga en dan Yoga Nidra gevolgd door het klankschalenconcert. Als klanktherapeut weet hij de mooiste klanken uit de schalen te toveren. Op de meditatieve reis hoor je de klanken niet alleen maar voel je ook de trillingen.
We hopen dat je tijd hebt om dit bijzondere evenement bij te wonen. Klik hier voor meer informatie

Yoga en klankschaalconcerten genereren geld voor vacinaties

 

Werkgeluk bestaat dat? Als ik voor mezelf spreek,  kan ik dit volmondig met ‘ja’ beantwoorden. Het combineren van mijn passie met werk heeft geleid tot werkgeluk.

Yogadocent is een prachtig beroep. Deze levenswetenschap daagt je uit en biedt een kans om mensen aan te raken en hen zo het leven van een andere kant laten ervaren.

Als mens zijn wij gericht op de buitenwereld. Onze zintuigen zuigen informatie naar binnen waar onze geest vervolgens mee aan de slag gaat. Dat kan heel verwarrend zijn, zeker als jouw binnenwereld anders gevormd is. Het overspoelt je en trekt je uit jezelf in zaken waarin je helemaal niet verwikkeld wilt raken. Wanneer je nog niet precies weet hoe de vork in de steel steekt in dit soort processen kan dit leiden tot depressie, burn-out of zelfvervreemding.
Yoga leert je om naar binnen te keren en op je eigen waarneming en intuïtie te vertrouwen. Het gebruikt het lichaam als ingang tot een hoger bewustzijn. Het is de eerste stap van bewustwording naar bewust zijn.

Een goede yogales door een geschoold docent raakt je aan. Vanaf het eerste moment op de yoga mat ervaar je contact met iets dat ‘groter is dan jezelf’. Het is niet voor niets dat yoga steeds populairder wordt.

Wat we allemaal willen is rust in het hoofd. Helaas is het maar al te waar dat iets wat je nastreeft het tegenovergestelde oproept. Inmiddels is burn-out volksziekte nummer één.  Vaak is dit een kantelmoment in het leven. Jammer dat het eerst zo ver moet komen. Daarom is het belangrijk dat er steeds meer bewustwording komt. Corona heeft daar zeker aan bijgedragen.

We denken meer na over de keuzes die we maken en zien ook dat het heel fijn kan zijn om thuis te werken. Je eigen werksfeer creëren heeft veel voordeel. Je kiest zelf je pauzes en de invulling ervan. Zo kun je even op de mat stappen voor yoga of meditatie. Het zorgt voor balans en verhoogt de concentratie. Vervolgens verzet je bergen werk waardoor je meer tijd hebt om lekker aan het strand te chillen!

Zie ook dit artikel als column in de Yoga International

 

 

Yogadocente Gerreke van den Bosch geeft haar visie op yoga en de drijfveren om yogadocent te worden voor Yoga International.

Lees meer  »
 

Gerreke van den Bosch van Yoga Deventer geeft een aantal tips en hulpmiddelen om gezond te blijven tijdens de corona pandemie.

Lees meer  »
 

Gerreke van den Bosch van Yoga Deventer geeft tips om het Coronaspook te lijf te gaan met meditatie. ‘Het is een natuurlijke staat van zijn. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen. Kijk op mijn site voor uitleg.’

Lees meer  »
 

Je kunt angstgedachten weren door met de aandacht in het hier en nu te komen. Yoga Deventer geeft je tips hoe je om kunt gaan met angsten.

Lees meer  »
 

Yoga Nidra is een bijzondere ontspanningstechniek die helpt bij veel gezondheidsklachten. Probeer een gratis proefles bij Gediplomeerd docente Gerreke van den Bosch.

Lees meer  »
 

Het voorjaar is aangebroken en binnenkort schakelen we over op de zomertijd. Het is een periode van schoonmaak in je huis maar ook in je lichaam waar zich slakken en afvalstoffen ophopen gedurende de winterperiode. Lauw water met ‘s ochtends een schijfje citroen brengt de spijsvertering op gang en spoelt het lichaam door. Heb je […]

Lees meer  »
 

Gerreke van den Bosch van Yoga Deventer geeft tips vanuit de yoga en ayurveda om de lichtheid van de lente en zomer in lichaam en geest te ervaren.

Lees meer  »