Lenteoffensief
Zaterdag 20 maart start het gezamenlijk lenteoffensief van de Vereniging Yogadocenten Nederland en de Vereniging Yogascholen Nederland! Lente is het symbool voor een nieuw begin, een frisse wind, nieuwe inzichten en ‘de boel uitkloppen’.

Coronacrisis
We hebben het moeilijk. De coronacrisis trekt al een jaar een wissel op het mentale en fysieke welzijn van alle Nederlanders. Recent bleek uit een peiling van het Trimbos instituut dat veel mensen worstelen met psychische klachten, slaapproblemen hebben en vaker gevoelens van emotionele eenzaamheid ervaren. Yoga heeft  wetenschappelijk bewezen een weldadig effect te hebben op het mentale en fysieke welbevinden van beoefenaars, yoga staat ook voor satsang, sangha, community, samen en verbinding.

Spring op je mat
En dat is wat we zaterdag willen doen, verbinden op een veilige manier. Het is niet de bedoeling dat we samenkomen en yoga doen. Het gaat erom dat je als deelnemer je mat uitrolt in je tuin, voor de deur of een andere plek en daar dan een foto van maakt. Iedere yoga-fan kan meedoen. Maakt een opname van het individuele ‘Spring op je mat moment’. Dat kan de hele dag. De foto wordt gedeeld via social media, tag en andere kanalen.

Haal yoga uit de lockdown
Wij willen weer open in een veilige omgeving en met ons door de overheid goedgekeurde protocol. Voor degenen die ook nog op een andere manier hun steun willen betuigen…dit kan door onze petitie te tekenen ‘Haal Yoga uit de Lockdown via www.petities.nl.
Deze actie loopt nog tot en met vrijdag 19 maart.
Kijk voor meer info op www.yoganederland.nl/nieuws/spring-op-je-mat-lenteoffensief-van-vyn-en-vysn/ of op facebook van de genoemde verenigingen.

Foto
Voor een foto op Facebook en Instagram gebruik de hashtags #springopjemat #yogadoetietsmetje #yogascholenopen”.

  • Maak een foto van je ‘uitklop-moment’/’Spring op je mat moment’, gooi die rode loper uit. Rol je yogamat letterlijk uit voor je deur! Frisse lucht en een nieuw begin! Laat zien dat je klaar bent voor de lente én dat je er nog steeds bent!
  • Deel je foto via je social media met de hashtags #hetislente #springopjemat #wijzijnervoorjullie #yogascholennederland #yogascholenopen #yogadoetietsmetje #hetkanveilig en tag en mention VYSN en VYN in je bericht, dan reposten we al die mooie plaatjes.

 

https://petities.nl/petitions/haal-yoga-uit-de-lockdown?locale=nl

Bovenstaand vind je de petitie van de Vereniging Yogadocenten Nederland die ik donderdag 18 februari als voorzitter heb ingediend.
We willen zo spoedig mogelijk weer aan de slag met inachtneming van voorschriften en het protocol. Wij geloven in de kracht van yoga en willen onze bijdrage leveren aan de veerkracht en gezondheid van alle mensen.

Wil je ook weer op je mat kunnen ontspannen? Teken dan de petitie!

 

 

Yogadocente Gerreke van den Bosch geeft haar visie op yoga en de drijfveren om yogadocent te worden voor Yoga International.

Lees meer  »
 

De Coronacrisis, de demonstraties en de onrust die momenteel heersen zorgen voor chaos. Thich Nhat Hahn reikt een aantal oefeningen aan die tot inzicht en zelfbescherming leiden.

Lees meer  »
 

Gerreke van den Bosch van Yoga Deventer geeft een aantal tips en hulpmiddelen om gezond te blijven tijdens de corona pandemie.

Lees meer  »
 

Gerreke van den Bosch van Yoga Deventer geeft tips om het Coronaspook te lijf te gaan met meditatie. ‘Het is een natuurlijke staat van zijn. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen. Kijk op mijn site voor uitleg.’

Lees meer  »
 

Yoga Deventer is voorbereid op de anderhalve meter economie met landelijk protocol van Vereniging Yogadocenten Nederland. Kwaliteit en vakmanschap staan bij Gerreke van den Bosch voorop.

Lees meer  »