Werken met liefde

Werkgeluk bestaat dat? Als ik voor mezelf spreek,  kan ik dit volmondig met ‘ja’ beantwoorden. Het combineren van mijn passie met werk heeft geleid tot werkgeluk.

Yogadocent is een prachtig beroep. Deze levenswetenschap daagt je uit en biedt een kans om mensen aan te raken en hen zo het leven van een andere kant laten ervaren.

Als mens zijn wij gericht op de buitenwereld. Onze zintuigen zuigen informatie naar binnen waar onze geest vervolgens mee aan de slag gaat. Dat kan heel verwarrend zijn, zeker als jouw binnenwereld anders gevormd is. Het overspoelt je en trekt je uit jezelf in zaken waarin je helemaal niet verwikkeld wilt raken. Wanneer je nog niet precies weet hoe de vork in de steel steekt in dit soort processen kan dit leiden tot depressie, burn-out of zelfvervreemding.
Yoga leert je om naar binnen te keren en op je eigen waarneming en intuïtie te vertrouwen. Het gebruikt het lichaam als ingang tot een hoger bewustzijn. Het is de eerste stap van bewustwording naar bewust zijn.

Een goede yogales door een geschoold docent raakt je aan. Vanaf het eerste moment op de yoga mat ervaar je contact met iets dat ‘groter is dan jezelf’. Het is niet voor niets dat yoga steeds populairder wordt.

Wat we allemaal willen is rust in het hoofd. Helaas is het maar al te waar dat iets wat je nastreeft het tegenovergestelde oproept. Inmiddels is burn-out volksziekte nummer één.  Vaak is dit een kantelmoment in het leven. Jammer dat het eerst zo ver moet komen. Daarom is het belangrijk dat er steeds meer bewustwording komt. Corona heeft daar zeker aan bijgedragen.

We denken meer na over de keuzes die we maken en zien ook dat het heel fijn kan zijn om thuis te werken. Je eigen werksfeer creëren heeft veel voordeel. Je kiest zelf je pauzes en de invulling ervan. Zo kun je even op de mat stappen voor yoga of meditatie. Het zorgt voor balans en verhoogt de concentratie. Vervolgens verzet je bergen werk waardoor je meer tijd hebt om lekker aan het strand te chillen!

Zie ook dit artikel als column in de Yoga International