Nieuws

Gerard Somer en Gerreke van den Bosch zijn blij dat zij vrijdag 16 december om 19 uur weer hun traditionele yoga en klankschalen avond kunnen houden in de Montessorischool aan de van Lithstraat.
Zij doen dit al jaren en de opbrengst is voor de Tara stichting naar jonge Tibetaanse monniken in de kloosters in Zuid India.
De avond start met Tibetaanse Yoga en dan Yoga Nidra. Gerard opent rond half 8 zijn klankschalenconcert. Als klanktherapeut weet hij de mooiste klanken uit de schalen te toveren. Op de meditatieve reis hoor je de klanken niet alleen maar voel je ook de trillingen.
Je kunt het klankconcert liggend of zittend ervaren, wat voor jou het beste voelt, op een matje met een dekentje en kussentje (zelf meenemen). Laat je meevoeren tijdens deze mooie reis en ‘Luister met je lichaam’
Tibetaanse klankschalen zijn gemaakt van 7 metalen: IJzer, koper, tin, goud, zilver, lood en kwik. Het recept van deze wonderlijk mooi klinkende schalen zijn door de eeuwen heen van generatie op generatie doorgegeven. De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten.
In 2007 startte Gerard aan de 2-jarige opleiding intuïtief waarnemen en in 2008 volgde hij een basisopleiding klankmassage. In 2009 begon Gerard in 2009 de opleiding aan de Nederlandse Peter Hess Academie en in 2012 rondde hij zijn Masterschap Klankmassage-therapie af.
We hopen dat je tijd hebt om dit bijzondere evenement bij te wonen. De kosten zijn 15,00 euro per persoon.
Opgeven brengt betalingsverplichting met zich mee omdat het voor een goed doel is. Wacht niet te lang want vol is vol.
Je kunt je opgeven via info@yogadeventer.nl

Yoga Deventer meer dan yoga

 

De zomervakantie loopt ten einde en we moeten weer vooruit kijken.
Waarschijnlijk heb je allerlei plannen in je hoofd hoe je de ontspanning vast kunt houden.

Yoga is een goede optie. Het geeft je een moment van rust en de uitdaging om dit verder uit te breiden tot een staat van zijn.
Ontspannen de hindernissen in het leven het hoofd bieden, wie wil dat nu niet? De blokkades kun je niet uit de weg gaan, die horen bij het leven maar de manier waarop je ermee omgaat maakt een wereld van verschil.

Ik geef les in diverse vormen van yoga op maandag- en woensdagavond en op donderdagochtend is er stoelyoga.
Op vrijdagochtend is er Hatha Yoga, gevolgd door zwangerschapsyoga.
Kijk onder lesrooster voor de tijden en de data. Voor meer informatie klik HIER
Ik verwelkom je graag op een van de tijdstippen.

 

 

De zomertijd is aangebroken, dat betekent uitrusten en genieten. Zomeryoga biedt ruimte aan beide mogelijkheden en geeft je ook een kans om je horizon te verbreden.

In juli geef ik les op de volgende tijdstippen en locaties:
Maandagavond 19.00-20.30 uur PW Janssen aan de Hermelijn. Hatha Yoga en Yoga Nidra.
Woensdagavond 19.00-20.00 uur Molenveldsweg 2 in Diepenveen. BUITENLES Hatha Yoga

Kosten maandagavond: 9,50 euro. De les is inclusief thee en koek. Dus kom je op maandagavond vergeet dan niet je theebeker mee te nemen.
Kosten woensdagavond: 9,00 euro. Bij slecht weer wijken we uit naar onze reguliere locatie aan de Van Lithstraat, Montessorischooltje. Wil je meedoen op woensdagavond? Geef dan even je telefoonnummer door dan neem ik je op in de ap. Bij slecht weer ontvang je bericht over de exacte locatie.

Iedereen is welkom, ook als je les hebt bij een andere docent kun je toch bij Yoga Deventer komen voor de zomeryoga.
De laatste zomeryogales is woensdag 3 augustus. In september schakel ik weer over op de reguliere tijden en locaties.

Breng je energiestroom op gang bij Yoga Deventer

 

Op 11 november start een nieuwe cursus zwangerschapsyoga op vrijdagochtend van 11.15 tot 12.15 uur.
Tijdens de zwangerschap kan yoga je lichaam de nodige kracht, openheid en ontspanning geven. Wel zul je veel oefeningen moeten aanpassen aan je veranderende lichaam.

Verloskundigen en gynaecologen raden zwangerschapsyoga aan omdat vrouwen veel rustiger blijven en goed voorbereid zijn op de komst van hun kindje.
Voor meer informatie: klik hier

Gerreke geeft al meer dan 15 jaar les aan zwangeren, is ervaringsdeskundige en aangesloten bij de beroepsvereniging. Veel verzekeraars vergoeden daarom de cursus.
Zin om mee te doen?
Stuur een mail naar info@yogadeventer.nl of neem contact op met Gerreke via 06-28319622.

Hoe yoga precies werkt kun je lezen in de column die ik schreef voor het blad Yoga International.
Interesse?
Stuur een mail naar info@yogadeventer.nl

 

 

 

Gerard Somer en Gerreke van den Bosch zijn blij dat zij vrijdag 25 maart om 19 uur weer hun traditionele yoga en klankschalen avond kunnen houden.
Zij doen dit al vele jaren en de opbrengst gaat naar de Tara stichting naar Tibetaanse monniken in de kloosters in Zuid India. Ze hebben het erg zwaar in coronatijd.

Gerard haalt de mooiste klanken uit de schalen. Van hoge naar lage tonen worden de toehoorders meegenomen op een meditatieve reis. Tijdens het klankconcert hoor je niet alleen maar voel je de klanken en trillingen ook.
Een klankconcert kan je liggend of zittend ervaren, wat voor jou het beste voelt, op een matje met een dekentje en kussentje (zelf meenemen). Laat je meevoeren tijdens deze mooie reis en ‘Luister met je lichaam’

Tibetaanse klankschalen zijn gemaakt van 7 metalen: IJzer, koper, tin, goud, zilver, lood en kwik. Het recept van deze wonderlijk mooi klinkende schalen zijn door de eeuwen heen van generatie op generatie doorgegeven. De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten.

In 2007 startte Gerard aan de 2-jarige opleiding intuïtief waarnemen en in 2008 volgde hij een basisopleiding klankmassage. In 2009 begon Gerard in 2009 de opleiding aan de Nederlandse Peter Hess Academie en in 2012 rondde hij zijn  Masterschap Klankmassage-therapie af.

We hopen dat je tijd hebt om dit bijzondere evenement bij te wonen. De kosten zijn 12,50 euro per persoon.
Opgeven brengt betalingsverplichting met zich mee omdat het voor een goed doel is.
Je kunt je opgeven via info@yogadeventer.nl

Tibetaanse yoga en concert met klankschalen bij Yoga Deventer

 

We kunnen na een moeilijke periode weer genieten van een sociaal leven en yoga!
Ik merk dat mensen langzaamaan weer uit hun schulp kruipen. Ik krijg veel aanmeldingen voor de yogalessen. Reden waarom er op vrijdagochtend een groep Hatha Yoga is gestart en er donderdag 3 maart om 10.00 uur, op de Zwaluwenburg Stoelyoga start.

Pilot Stoelyoga
De Stoelyoga draait sinds begin maart en wordt enthousiast ontvangen. Het is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt.
Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van yogahoudingen op of rondom een stoel. Het is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Heb je het eenmaal geleerd dan is het van blijvende waarde, juist omdat je het overal toe kan passen, op bijna elke stoel.

Waarom stoelyoga?
Stoelyoga maakt spieren en gewrichten soepel, bevordert de motoriek en concentratie werkt daarbij ontspannend.
Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leert je creatief om te gaan met eventuele beperkingen.

Ontspannen en genieten
Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, de lichamelijke en geestelijke gezondheid gaat vooruit bij regelmatige beoefening.
Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Fit zijn
Beweging levert een belangrijke bijdrage aan het behoud van lichamelijke en geestelijke fitheid. Stoelyoga is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd, terwijl men de lichaamsgrenzen leert accepteren.
Stoelyoga brengt ook mensen bij elkaar die niet in de sportschool en yogastudio’s terecht kunnen. Ze ervaren dat het voor hen ook mogelijk is om te bewegen binnen een groep. Nieuwe energie op te doen en mensen te leren kennen.

Wees welkom bij Yoga Deventer voor Stoelyoga op de Zwaluwenburg.
Interesse?
Meld je aan via info@yogadeventer.nl of bel Gerreke van den Bosch op 06-28318622.
Vergeet niet je telefoonnummer in te spreken!

Alles is mogelijk op een stoel

 

Vorige week heb ik als voorzitter van de Nederlandse Vereniging Yogadocenten namens de VYN een rapport gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Hiermee willen we inzicht kweken. Niet alleen in onze situatie maar ook in het belang van yoga voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Het rapport is positief ontvangen en van een woordvoerder van de VVD kregen we bericht dat ze het mee nemen in hun beleid. Ik hoop het want er is zeker een andere houding nodig ten aanzien van yoga.

Gebrek aan visie ontstaat door het ontbreken van inzicht.
We zijn inmiddels al bijna twee jaar bezig om onze situatie voor het voetlicht te brengen in Den Haag.
We hebben telefoongesprekken gevoerd, brieven geschreven, een petitie ingediend en zelfs een rondetafelgesprek gevoerd met de koning.

Noodklok
Uiteindelijk moesten we in december de noodklok luiden. Vervolgens hebben we leden opgeroepen hun verhaal te vertellen. Dit leidde tot meer dan tachtig reacties. Samen met de brieven en de petitie hebben we deze gebundeld in ons rapport: ‘Yogadocenten vrezen voor toekomst’.

Patanjali
Ter inspiratie en verdieping hebben is de eerste strofe van de Patanjali, grondlegger van de yoga aan toegevoegd. ‘Yoga is het wervelen stilleggen van de geest, dan is het ziende thuis in zichzelf.’ Hiermee willen we aantonen dat Yoga wezenlijk iets heel anders is dan sport. Het is een levensbeschouwelijk systeem met geestelijke en lichamelijke oefeningen die de mens in balans brengen. En dat is juist nu meer dan ooit nodig.

Misvatting
In het rapport geeft yogadocente Yvonne uitdrukking aan haar ontsteltenis. “Het verbaast mij iedere dag weer dat de overheid niet verder kijkt naar wat óók werkt tegen dit virus. Denk hierbij aan motiveren om gezonder te eten, te bewegen en yoga. Dat zijn zaken die het immuunsysteem boosten. Dat is het enige wat het systeem kan afzwakken. Dus alsjeblieft overheid. Kijk naar het grotere geheel en gebruik je gezonde verstand.”

Beroepsvereniging
Vereniging Yogadocenten Nederland is een beroepsvereniging en bestaat inmiddels meer dan 45 jaar.  We zijn stevig verankerd in de Europese Yoga Unie. Onze leden zijn gekwalificeerde yogadocenten met een vierjarige hbo-opleiding. We zijn geen hobbyisten, we hebben kennis van zaken en willen door de beleidsmakers gesteund en serieus genomen worden. Dat is wat wij ontbeerd hebben. Wij voelen ons niet gehoord en gezien. Wat de toekomst brengt weten we niet maar feit is wel dat veel collega’s de deuren hebben moeten sluiten. Er wordt hen verboden om te werken maar er is geen enkele financiële compensatie die passend is, al meer dan anderhalf jaar niet.

Toekomst
We hebben inmiddels contact gehad met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Eén van de medewerkers hoorde onze noodklok luiden in december en nam contact met ons op. We hebben daarna een goed gesprek gevoerd waarbij wij ook de Vereniging Zelfstandigen Nederland betrokken. Over een aantal weken is er een vervolg. We vertrouwen op meer begrip dat zich vervolgens hopelijk vertaalt in een passend beleid om ons als kleine zelfstandigen niet langer buiten de boot te laten vallen.
We willen daarbij ook een eigen SBI-code voor de yoga. Dat is een klasse kwalificatie van de BTW. Bij laag btw-tarief is de yoga voor iedereen betaalbaar. We willen een volwaardige plek voor yoga in de maatschappij én voor alle yogadocenten.

Klik hier voor de video van de presentatie

 

 

Yoga is een levenswetenschap

 

Eindelijk goed nieuws!
We mogen weer van start met de yoga.

De lessen beginnen weer op maandagavond17 januari, woensdagavond 19 januari en vrijdagochtend 21 januari.
Ook de zwangerschapsyoga start weer!

Interesse? Stuur een mail naar info@yogadeventer.nl of bel naar 06-28318622.

 

Yoga Deventer start weer met de yogalessen

 

De avondlockdown is verlengd tot half januari, dit heeft wederom gevolgen voor de  yogadocenten. Het is bijna niet te bevatten wat er allemaal gebeurt. Laten we hopen dat het tij spoedig zal keren en dat we geestelijk en lichamelijk gezond deze moeilijke tijd doorkomen.

Yoga helpt daarbij en daarom blijf ik,  vooral in deze moeilijke periode,  yoga aanbieden.
De avondlessen heb ik verschoven naar de zondagmorgen en vrijdagochtend.

Ik geef hatha yogales van zondag 11 tot 12 uur en ik geef yoga nidra van 12.15 tot 13.30 uur.
Ook is er les op vrijdagmorgen 24 december van 10 tot 11 uur en van 11.15 tot 12.15 uur aan de Zwaluwenburg 4 Op het Oostrik.
Je bent welkom.

Interesse? Mail naar info@yogadeventer of bel mij voor meer info via 06-28318622.

 

 

In december is er vrijdag- en zondagochtend Yoga bij Yoga Deventer

 

Na de corona pandemie lijken steeds meer mensen zich aangetrokken te voelen tot Yoga. Maar hoe vind je een docent die bij je past?

Goede wijn behoeft geen krans, zo is het eigenlijk ook met yogadocenten van de Vereniging Yogadocenten Nederland. Gelukkig zijn wij herkenbaar aan ons blauwe logo met de toevoeging Vereniging Yogadocenten Nederland en Europese Yoga Unie.

In februari start ik een nieuwe cursus zwangerschapsyoga op vrijdagochtend van 11.15 tot 12.15 uur. Van 10.00 tot 11.00 uur is er hatha yoga met asana’s, meditatie, pranayama en yoga nidra.

Speciaal voor mensen die vrijdag vrij zijn en natuurlijk voor moeders die hun kinderen op school hebben en zo een uurtje aan zichzelf kunnen besteden. En wat is er fijner dan dit met yoga te doen?

Hoe yoga precies werkt kun je lezen in de column die ik schreef voor het blad Yoga International.
Interesse?
Stuur mij een mail via info@yogadeventer.nl

 

 

Yoga Deventer, check het logo