Nieuws

Veel yogadocenten en -liefhebbers begroeten zaterdag 20 maart de lente met de actie ‘Spring op je mat’.
Zin om mee te doen? Je bent welkom. Voor meer informatie, klik hier

 

Vanaf donderdag 19 november gaan de lessen om 20.00 uur weer van start.
De zwangerschapsyoga begint een week later op 26 november.

 

Covid 19 verlamt de samenleving.
Op de persconferentie van 3 november werd duidelijk gemaakt dat de komende weken de yogalessen geen doorgang kunnen vinden.
Net als de vorige lockdown is de interpretatie van hetgeen gezegd is onduidelijk omdat er weer uitzonderingen zijn op de regels en andere zaken die alles ontregelen.
Ik heb contact gehad met de landelijke en lokale overheid en zij waren duidelijk: geen groepslessen de komende twee weken en daar houden we ons vanuit Yoga Deventer aan. Het is heel vervelend maar laten we hopen dat slechts voor twee weken is.

 

Yogales on Hold bij Yoga Deventer

 

Het zicht op het coronavirus staat onder druk. In de persconferentie van 13 oktober werden nieuwe maatregelen afgekondigd.
Daarin wordt benadrukt 1,5 meter afstand tot anderen te houden en de basisregels te blijven volgen.
Iedereen met klachten laat zich testen en mensen met een positieve testuitslag blijven thuis.
Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen. Bij de regels voor binnen wordt er een verschil gemaakt tussen woningen, binnenruimtes waar mensen zich vooral doorheen bewegen (bijvoorbeeld winkels, musea) en binnenruimtes waar mensen op één plaats zijn (bioscopen, cafés). Buiten houdt iedereen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar.

Wat betreft de yoga: het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen geldt.
Buiten zijn echter groepen van maximaal 4 personen toegestaan.

De ruimtes waar de lessen van Yoga Deventer plaats vinden voldoen aan de voorwaarden in het bouwbesluit en passen bij de bestemming van de ruimte, zodat de lucht vaak genoeg wordt ververst.
We nemen de regels in acht volgens het geldende protocol.
Het is belangrijk om bij PW Jansen de achteringang te gebruiken zoals we al weken doen en neem in ieder geval een mondkapje mee.
Dit kun je afdoen als je binnen op je plek zit met anderhalve meter afstand.

 

Je kunt met een gerust hart yoga doen

 

Het heeft naar mijn gevoel heel lang geduurd maar we kunnen weer de mat op voor yoga vanaf woensdag 2 september.
Uiteraard met inachtneming van het protocol.
Je bent welkom op de oude vertrouwde locatie en op dezelfde tijd.

Wil je een proefles?
Neem dan contact op want het kan zijn dat met de nieuwe maatregelen de groep vol zit.

Op donderdag 3 september gaat ook de zwangerschapsyoga van start.
Het is een blok van zes lessen en een partnerles. Tussentijds instromen is mogelijk.
Veel verzekeraars vergoeden onze cursus omdat wij aangesloten zijn bij de beroepsvereniging.

 

 

Gerreke van den Bosch van Yoga Deventer gaat bij mooi weer de komende week de yogamatten weer uitrollen.
Op beschutte locaties kun je weer genieten van traditionele yoga volgens het nieuwe concept: 1,5 meter afstand.

De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar als we ons aan de belangrijkste maatregelen houden, komt er wel stapsgewijs meer ruimte.

Het kabinet begint met het aanpassen van maatregelen in de buurt, lokaal. Dat geeft weinig drukte op straat, in het verkeer en in het openbaar vervoer. Dan volgen aanpassingen op regionaal niveau, dan op landelijk niveau. Het toestaan van groepen gaat van klein naar groot om alles zo beheersbaar en georganiseerd mogelijk te laten verlopen. De komende tijd worden hiervan de details verder uitgewerkt. We moeten nog even geduld hebben voor we weten wat dit betekent voor de yogalessen binnen. Hopelijk hebben we snel duidelijkheid.

Vanuit de Vereniging Yogadocenten Nederland is er een protocol opgesteld voor als de lessen weer beginnen.
Zie hiervoor de poster.

 

 

 

Op vrijdag 13 december houden Gerreke van den bosch en klankschaaltherapeut Gerard Somer hun jaarlijkse ‘Glowing in the Dark, Yoga en klankschalenconcert’. 

DEVENTER – ,,Wij hebben het goed hier in Nederland. In veel delen van de wereld is dat niet zo. De mensen moeten vechten om in hun dagelijks onderhoud te kunnen voorzien. Daarom gaat de 10 euro die we vragen voor deelname in zijn geheel naar de Tara Stichting. Het geld wordt besteed aan dekentjes en medicijnen voor dakloze en zieke kinderen in India. Ik ben bestuurslid van de Tara Stichting en sponsor al jarenlang een jonge monnik in het Gaden Jangsten Klooster. Voor weinig geld kun je al het leven van een kansloos kind positief beïnvloeden. Alle kleine beetjes helpen.”

Tibetaanse yoga
Het programma start om 19.15 uur. De inloop is vanaf 19.00 uur. Neem je eigen matje, dekentje en kussentje mee voor de ontspanning tipt Gerreke. ,,We beginnen met Tibetaanse yoga en daarna volgt het concert met de klankschalen. Ik kies bewust voor deze vorm van yoga omdat het erg effectief is. Ik heb deze kennis van Tibetaanse monniken en het werkt vooral door op je hersenen. Het ontspant enorm en dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat deze monniken veel mediteren. Daarvoor moet je rust brengen in je lijf en hoofd. Op het eind schakelen we over op de Yoga Nidra. De zogenaamde slaapyoga. Maar je slaapt niet echt, je geest is wakker. Zo ben je goed voorbereid op het klankschalenconcert. We doen dit al jaren met veel plezier. We leren mensen niet alleen om te ontspannen maar we dragen met dit initiatief ook bij aan het welzijn van anderen”, vertelt Gerreke over de opzet.

Klankschalen
Klankmasseur-therapeut Gerard Somer stalt zijn klankschalen en gongen uit en vertelt over zijn carrière-switch. ,,In 2007 ruilde ik mijn managementfunctie in voor een toekomst als klankmasseur. In 2009 begon ik met mijn opleiding aan de Nederlandse Peter Hess Academie. Hierdoor weet ik nu de mooiste klanken uit de schalen te toveren. Van hoge naar lage tonen neem ik mijn toehoorders mee op een meditatieve reis. Hiervoor gebruik ik meerdere instrumenten en gongen. Tijdens het klankconcert hoor je niet alleen maar voel je de klanken en trillingen ook. Meditatieve klankconcerten werken altijd ontspannend en in combinatie met de yoga is het een prachtige reis naar binnen waar wij iedere keer weer veel enthousiaste reacties op krijgen. Het wordt weer een bijzonder en sfeervol gebeuren. Iedereen is welkom maar wel even van tevoren aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen,” aldus Gerard.

Opgeven via info@yogadeventer.nl. Locatie: Montessorischool, van Lithstraat 1, Deventer. Let op: de ingang is aan de achterzijde van het gebouw.

www.yogadeventer.nl en www.gerardsomer.nl

Gerreke en Gerard verzorgen jaarlijks een aantal avonden.

 

Zin om een yogales te volgen zonder verdere verplichtingen?

Dan ben je welkom op de Zomeryoga op maandagavond.

Ik geef les vanaf 19.00 uur tot 20.15 uur daarna drinken we thee. De lessen zijn de hele maand augustus. Klik hier voor de data.

De les bestaat uit Hatha Yoga en Yoga Nidra en is toegankelijk voor iedereen.
Ik combineer de Himalaya yoga uit de traditie van Swami Rama met Tibetaanse oefeningen en we sluiten af met Yoga Nidra.

Kortom oefeningen die hun uitwerkingen niet missen op lichaam en geest. Je hoeft geen strak lijf of pakje te hebben om de vruchten van yoga te kunnen plukken.
De kosten zijn 9,75 euro. Wil je komen, neem dan wel je eigen mat mee en een beker en graag tien minuten eerder zodat we op tijd en rustig kunnen beginnen.

Locatie: Fysiozaal van het PW Jansen op de Vijfhoek(Colmschate).

Mocht je nog vragen hebben dan kun je mij bereiken op 06-28318622.

 

Zin in Hatha yoga, Yoga Nidra en een klankschalenconcert in een sfeervolle setting voor een goed doel?

Dat kan op vrijdagavond 17 mei van 19.00 tot 20.15 uur in de Montessorischool, van Lithstraat 1.

Tara Stichting
Het deelnamebedrag van 10 euro gaat weer volledig naar de Tara Foundation.

Het geld wordt besteed aan dekentjes en medicijnen voor dakloze en zieke kinderen in India.

Aanvang:  19.00 uur. De inloop is vanaf 18.45 uur.
Neem je eigen matje, dekentje en kussentje mee voor de ontspanning voor het nodige comfort.
We beginnen met yoga en daarna volgt het concert met de klankschalen.

Het wordt weer een bijzonder en sfeervol gebeuren. Wees welkom en neem mee wie je wilt.

Deelname kan alleen door je vooraf op te geven.
Stuur een mail naar: info@yogadeventer.nl

Geluk is niet iets wat kant en klaar is.
Het ontstaat vanuit je eigen daden.

Dalai Lama (14e)

 

 

Stop jij je mat, dekentje, bankje en meditatiekussen nog steeds in 2 verschillende tassen? Past jouw schapenwollenmat in geen enkele tas of ben je de IKEA tas beu? Yoga Deventer biedt de ideale oplossing. Prachtige tassen van gerecycled materiaal, waterafstotend, mooi afgewerkt met binnenvak met rits en verstevigde bodem. De tas heeft een overslag met opening voor het hengsel. De tas kan onder de arm mee en onder de snelbinders van de fiets.

Interesse? De tas is in alle kleuren te bestellen. Afmetingen: 67x41x18 (lxbxd).
De kosten zijn 32,50 euro.

Praktische tas, in alle kleuren verkrijgbaar