Boektip Anatomie van yoga

Men vraagt mij vaak of ik een goed boek weet over Yoga. Ik heb er veel gelezen en in mijn boekenkast staan. Op 3 oktoer 2023 kwam het boek ‘Anatomie van Yoga’ uit geschreven door Ann Swanson. Wetenschappelijke inzichten en illustraties om je yogasessie te optimaliseren prijkt er op de omslag.

Onmisbaar boek
Het boek van Ann Swansor is het eerste yogaboek dat wetenschappelijk onderzoek combineert met gedetailleerde anatomische tekeningen en houdingsmechanica. Een absolute must voor iedere yogabeoefenaar!

Master of Science yoga
Auteur Ann Swanson is docent lichaam-geestwetenschap en gecertificeerd yogatherapeut. Met een Master of Science in yogatherapie en haar roots in yoga in India en qi gong in China, past Ann op unieke wijze baanbrekend onderzoek toe op lichaam-geest-oefeningen, terwijl ze de kern van de tradities behoudt.

Yogagids
‘Anatomie van Yoga’ is een toegankelijke en makkelijk leesbare gids. Swanson leidt je langs de fysiologische processen die de verschillende asana’s in gang zetten. Ze geeft een duidelijk inzicht in elke houding en de werking ervan op spieren, bindweefsel, ademhaling, bloeddoorstroming, spijsvertering en zenuwstelsel.

Hypermobiele lichamen
De mooie illustraties laten tot in detail zien welke spieren in een bepaalde asana worden gebruikt. De kleurcodering geeft weer welke spieren worden aangespannen of verlengd. Elke pagina heeft extra weetjes en tips voor hypermobiele lichamen. De illustraties zijn fenomenaal, vooral de manier waarop de uitlijningsaanwijzingen op de pose gelabeld zijn.
Achterin het boek vind je een sectie met fysieke aandoeningen en tips welke asana’s heilzaam zijn en welke moeten worden vermeden.

Klik hier voor een inkijkje

Nederlands Paperback
ISBN 9789401495080
Uitgeverij Lannoo
184 pagina’s, 24,99 euro