Levenskracht door positieve mindset

In deze woelige tijd waarin we nu leven is het moeilijk om evenwichtig en optimistisch te blijven.
Hoe behoudt je een positieve gemoedstoestand? 

Op de eerste plaats zorgen voor een gezond lichaam door voldoende beweging en een goed dieet. In de yoga leggen we nadruk op. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam.’

Yoga en meditatie leiden tot meer bewustzijn en dus zelfgroei. De sleutel tot groei is acceptatie. Dat is iets anders als berusting. Accepteer jezelf zoals je bent en als je dit doet accepteer je ook de anderen en hun manier van zijn en het leven zoals het is. Sommige situaties kun je niet veranderen, als je tegen de stroom in blijft roeien krijg je een burn-out of een depressie.
Externe omstandigheden heb je niet onder controle en het is niet jouw taak om die te veranderen of te beheersen. Ook hoef je jezelf niet met iemand anders te vergelijken. Ieder mens is uniek.

Een andere mindset levert je veel meer op. Om innerlijke vrede en harmonie te bewaren, is het belangrijk dat je in elk mens het goede zoekt en in iedere situatie, hoe moeilijk ook. Je kunt makkelijk 10 redenen vinden om ondankbaar te zijn, maar waarom zou je dit doen? Het brengt geestelijk schade toe en giftige emoties hopen op.

Dankbare mensen zijn gelukkige mensen en stralen onder alle omstandigheden een liefdevolle houding uit.

'Arjuna, zolang je je laat overweldigen door angst en ongerustheid, zul je niets kunnen bereiken. Wees moedig!' zegt Krishna