Ontspannen met Yoga Nidra

Totale ontspanning met Yoga Nidra
Misschien heb je al eens gehoord van Yoga Nidra, een vorm van yoga enorm aan populariteit wint. De effecten van Yoga Nidra zijn even krachtig en diepgaand als dagelijkse meditatie. Het kan zijn dat het nu steeds populairder wordt omdat mensen zich steeds bewuster worden van de behoefte aan diepe ontspanning en minder ‘doen’.

Wat is het en wat maakt Yoga Nidra zo bijzonder?
Het brengt je in een diepe staat van ontspanning terwijl je helemaal ontspannen op je matje ligt. Je hoeft er niet speciaal voor getraind te zijn. De yoga docent zorgt ervoor dat alle voorwaarden zijn ingevuld. Het enige dat jij hoeft te doen is luisteren naar de stem die je in een steeds diepere ontspanning brengt.
Het is te vergelijken met een diepe, droomloze slaap met een spoor van bewustzijn en verbinding met je omgeving. Dat is waarom het Yoga Nidra wordt genoemd: Yoga slaap of slaap van de yogi. Het is heel toegankelijk, makkelijk toepasbaar in je dagelijks leven en laat je contact maken met je kern, zonder oordeel . Je kunt het niet verkeerd doen.

Wat doet het met je?
Herinneringen en gebeurtenissen worden verwerkt en de spierspanning en stress in het lichaam verminderen. Hartslag en bloeddruk dalen, dit heeft een heilzaam effect op lichaam en geest.

In de yoga Nidra wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd San Kalpa, dat is een korte positieve affirmatie. Jij kiest zelf de San Kalpa die bij je past. Denk hierbij aan een San Kalpa voor het loslaten van een trauma of het aanwakkeren van creativiteit.
Van mijn cursisten krijg ik positieve reacties over de werking van Yoga Nidra bij slapeloosheid en depressie.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je dan aan voor een proefles.
Op woensdagavond is er nog ruimte in de Yoga Nidrales van 20.00 uur.