Maak je eigen Chai Latte 

Wat is er in dit herfstweer nu lekkerder dan een kop Chai Latte? Echte Chai, helemaal volgens ayurvedisch recept!

Chai latte bevat goede stoffen die beschermen tegen bacteriën en infecties. Kaneel bijvoorbeeld maar ook gember en peper. Verder is chai latte een goed alternatief als je niet te veel cafeïne wil binnen krijgen. Hoe maak je zelf chai latte?

Pak een steelpannetje uit de kast, trek de roergarde uit de la en snor een zeefje op.
Nu nog de ingrediënten:
1/2 kopje melk
1/2 kopje water
1 tot 2 theelepels biologische rietsuiker
1 theelepel losse theeblaadjes
1/8 tot 1/4 tl. Chai kruidenmix

De kruidenmix moet je eerst zelf samenstellen en vervolgens bewaren in een potje zodat je het vaker kunt gebruiken.
Voor een goede mix gebruik je de volgende kruiden:
100 gram Zwarte peper – fijn gemalen
150 gram Gember – fijn gemalen
60 gram Kaneel – fijn gemalen
70 gram Kardemom – fijn gemalen
5 gram Kruidnagel – heel
5 gram Nootmuskaat – fijn gemalen

Als je alles binnen handbereik hebt ga je aan de slag. Je begint met alle ingrediënten in het pannetje te mixen. Vervolgens laat je het warm worden, tegen het kookpunt aan en laat het geheel op een laag pitje 2 tot 3 minuten doorkoken.
Vergeet niet te roeren anders heb je black chai!

Zet het vuur nu hoog tot het gaat koken, het mag even goed omhoog borrelen. Dan zet je het pannetje van het vuur. In India zeggen ze dat de chai pas goed is als je het drie keer op deze wijze hebt laten borrelen. Daarna zeef je de thee en schenkt het zo in dat er schuim ontstaat. Dat betekent de chai van goede hoogt in het kopje gieten maar je kunt natuurlijk ook een melkopschuimer gebruiken als je niet goed kunt mikken.
Lekker van genieten en wegdromen in oosterse sferen!

Delen:

Yoga Deventer recept voor Chai Latte