Kaarslicht op Yoga en klankschalen

tempel1klaarweb

tempel2web

Yoga Glow in the dark

De yoga en klankschalensessie in de tempel van de Vrijmetselaars was een groot succes. De opkomst was geweldig. De hele zaal was gevuld, de laatste deelnemer kon zich nog op het podium installeren en daarmee was het ook helemaal vol. Er was genoeg ruimte om te bewegen in de zaal, die op zich al een mooie sfeer had. Het kaarslicht deed de rest.

 

Er waren veel bekende gezichten maar ook nieuwe. De oefeningen waren voor iedereen toegankelijk en hadden tot doel de aanwezigen te openen voor het klankschaalconcert dat volgde. Het was bijzonder om het concert op een matje onder een dekentje en in gezelschap van zoveel anderen te volgen. De klanken en de trillingen keerden je soms naar binnen dan dan weer naar buiten. Het ene moment stond je aan zee en het andere moment boven op een berg en gierde de wind je om de oren.

De reacties na afloop waren enthousiast dus wij gaan dit zeker een vervolg geven.

Het geld dat we met deze avond hebben gegenereerd is voor de Tara stichting en het Gaden Jangtse klooster. Hier leven veel kindmonnikjes en -nonnen. Zij zijn of verstoten of daar gedumpt omdat hun ouders hen niet meer konden voeden. De leefomstandigheden in het klooster zijn zwaar: 13 kinderen op een kamertje van een paar vierkante meter is niet ongebruikelijk. Heel veel monnikjes zijn ziek ten gevolge van hun vlucht, het klimaat en de vaak slechte omstandigheden.

Er is sinds kort een ziekenhuisje bij het klooster. Er is echter veel te weinig geld voor medicatie en veel kinderen overlijden nog aan Hepatitis. Het bedrag dat wij hebben opgehaald gaat hiernaar toe. Zelfs sponsor ik al jaren een monnikje. Met een klein bedrag al, kun je het leven van iemand anders positief beinvloeden.

Kijk voor meer achtergrond informatie op de website of klik op dit korte informatieve artikel in het blad Hart voor Tibet om je een indruk te geven.

Hart voor Tibet in Tibet.nu