Yoga en klankschaalsconcert

Op vrijdag 13 december houden Gerreke van den bosch en klankschaaltherapeut Gerard Somer hun jaarlijkse ‘Glowing in the Dark, Yoga en klankschalenconcert’. 

DEVENTER – ,,Wij hebben het goed hier in Nederland. In veel delen van de wereld is dat niet zo. De mensen moeten vechten om in hun dagelijks onderhoud te kunnen voorzien. Daarom gaat de 10 euro die we vragen voor deelname in zijn geheel naar de Tara Stichting. Het geld wordt besteed aan dekentjes en medicijnen voor dakloze en zieke kinderen in India. Ik ben bestuurslid van de Tara Stichting en sponsor al jarenlang een jonge monnik in het Gaden Jangsten Klooster. Voor weinig geld kun je al het leven van een kansloos kind positief beïnvloeden. Alle kleine beetjes helpen.”

Tibetaanse yoga
Het programma start om 19.15 uur. De inloop is vanaf 19.00 uur. Neem je eigen matje, dekentje en kussentje mee voor de ontspanning tipt Gerreke. ,,We beginnen met Tibetaanse yoga en daarna volgt het concert met de klankschalen. Ik kies bewust voor deze vorm van yoga omdat het erg effectief is. Ik heb deze kennis van Tibetaanse monniken en het werkt vooral door op je hersenen. Het ontspant enorm en dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat deze monniken veel mediteren. Daarvoor moet je rust brengen in je lijf en hoofd. Op het eind schakelen we over op de Yoga Nidra. De zogenaamde slaapyoga. Maar je slaapt niet echt, je geest is wakker. Zo ben je goed voorbereid op het klankschalenconcert. We doen dit al jaren met veel plezier. We leren mensen niet alleen om te ontspannen maar we dragen met dit initiatief ook bij aan het welzijn van anderen”, vertelt Gerreke over de opzet.

Klankschalen
Klankmasseur-therapeut Gerard Somer stalt zijn klankschalen en gongen uit en vertelt over zijn carrière-switch. ,,In 2007 ruilde ik mijn managementfunctie in voor een toekomst als klankmasseur. In 2009 begon ik met mijn opleiding aan de Nederlandse Peter Hess Academie. Hierdoor weet ik nu de mooiste klanken uit de schalen te toveren. Van hoge naar lage tonen neem ik mijn toehoorders mee op een meditatieve reis. Hiervoor gebruik ik meerdere instrumenten en gongen. Tijdens het klankconcert hoor je niet alleen maar voel je de klanken en trillingen ook. Meditatieve klankconcerten werken altijd ontspannend en in combinatie met de yoga is het een prachtige reis naar binnen waar wij iedere keer weer veel enthousiaste reacties op krijgen. Het wordt weer een bijzonder en sfeervol gebeuren. Iedereen is welkom maar wel even van tevoren aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen,” aldus Gerard.

Opgeven via info@yogadeventer.nl. Locatie: Montessorischool, van Lithstraat 1, Deventer. Let op: de ingang is aan de achterzijde van het gebouw.

www.yogadeventer.nl en www.gerardsomer.nl

Gerreke en Gerard verzorgen jaarlijks een aantal avonden.