Weg met Corona blues

Verlaten straten, uitgestorven pleinen en een lege yogaruimte. Nederland verkeert in de zogenaamde ‘Intelligente lockdown’. Een moeilijke tijd voor jong en oud.
Onwezenlijk en vooral ook heel onzeker. Aan de buitenkant is het rustig maar de onrust is heel groot in de diepere lagen. Er vindt een onzichtbare transformatie plaats. Voor veel mensen is het angstaanjagend om de zekerheden waar zij altijd op vertrouwd hebben weg te zien vallen. Maar niet alleen de vaste patronen verdwijnen ook mensen sterven door toedoen van het virus. Het is afwachten hoe lang die nog zal gaan duren.

Ik weet niet hoe het voor jou is maar mijn haar groeit alle kanten op, mijn armen en benen worden stram en geestelijk sta ik ook niet helemaal op scherp. Ik mis mijn dagelijkse yogasessies en het contact met cursisten. Tijd om actie te ondernemen dus.
Het koste even wat moeite maar mijn hang naar yoga en het geven van lessen hielpen mij over een digitale drempel heen. Ik kocht een digitale camera, naaide een decor in elkaar en begon met het opnemen van lessen. In het begin was het even zoeken maar ik denk dat ik de slag ervan te pakken heb en vind het ook nog leuk. Ik blijf de komende weken doorgaan met het aanbieden van digitale lessen aan cursisten.

Wat betreft de toekomst: de Vereniging Yogadocenten heeft een voorstel gepresenteerd aan de minister met inachtneming van de 1,5 meter en een protocol. We hopen op groen licht.
Yoga Deventer is goed voorbereid op de herstart. Ik wil kwaliteit blijven bieden en heb alles tot in de finesses geregeld, welzijn staat voorop want daarvoor doe je tenslotte aan yoga. Hopelijk kunnen we met de Zonnegroet de Corona blues verjagen en gaan voor positiviteit, vitaliteit en gezondheid.
Ik kijk uit naar het moment dat ik je weer op de yogamat mag begroeten. Voorafgaand aan de herstart ontvang je als cursist het protocol en gegevens over de nieuwe locatie.