Yogapioniers vieren groots feest

Yoga is een echte hype aan het worden. Het is nog maar veertig jaar geleden dat dit systeem voor lichaam en geest kwam overwaaien uit India. Zelf begon ik met yoga in London toen ik 18 was en was direct begeisterd. Een verblijf in India in 1982 bracht nog meer verdieping.

Ondertussen raakten meer mensen in Europa in de ban van yoga en de eerste opleidingen gingen van start. Yogadocenten en liefhebbers vlogen naar India om hun ‘goeroes’ te omarmen en om de yoga direct vanuit de bron te ervaren. Zinal in Zwitserland was ook een geliefde plek voor yogadocenten uit Europa. Daar lieten de meesters uit India eens per jaar hun licht schijnen. Zinal is nog steeds de plek waar yogadocenten uit Europa een week lang samen lessen volgen. Dat kan in het Nederlands, Frans of Engels.

Ook in Nederland hebben we 1 keer per jaar een congres vanuit de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) voor de aangesloten leden. Dat zijn yogadocenten die hun opleiding hebben doorlopen bij een van de aangesloten opleidingen. De VYN bestaat veertig jaar en zet daarom het jaarlijkse congres op 11 en 12 mei in Mennorode op de Veluwe extra luister bij met een gevarieerd programma met grote namen uit binnen- en buitenland. Het belooft een geweldige happening te worden en het mooie is dat het op vrijdag 11 mei ook openstaat voor niet leden!

Stine Jensen opent het congres en verder kun je de hele dag kiezen uit een zeer interessant programma met workshops van buitenlandse docenten zoals Daniel Strausser, Alberto Paganini, John Marchand, David en Jurgen en Swami Ma Tripura Bharati.  Maar je kunt ook kiezen uit andere yogavormen of bijvoorbeeld de Wim Hofmethode.

Klik op de namen en dan opent zich hun website voor je.

Programma op 11 meithumbnail of LANDELIJKE CONTENTVYNpreview
10.00-10.45 Plenaire opening door schrijfster Stine Jensen van ‘Go East’
11.00- 13.00
Ton Lathouwers: Zij is altijd soms Kuan Yin (lezing)
Sylvia Mullaart Bonn: Hormoonyoga
Daniel Strausser: Het oude yogapad in modern leven
Alberto Paganini: Open je hart
David en Jurgen: Iyengar Yoga
Swami Matripura: Van Hier naar het zelf
Femmy Brug: Yoga voor kinderen
Marilou Hermens: Wim Hofmethode

15.00-17.30
Ingrid Lacroix: Yin Yoga
Sylvia Mullaart Bonn: Hormoonyoga
Daniel Strausser: Het oude yogapad in modern leven
Alberto Paganini: Open je hart
David en Jurgen: Iyengar Yoga
Swami Matripura: Van Hier naar het zelf
Femmy Brug: Yoga voor kinderen
Marilou Hermens: Wim Hofmethode

Avondprogramma: 20.00-22.00

Magda Samson: Yoga en dans
Rene Stahn: Klankschalen
Surajit Das: Sitar concert
Sadhna Meijer: Indiase oefeningen met mudras Hannuman

Wil je een bijzondere workshop volgen, genieten van een geweldige sfeer, heerlijk eten, Indiaase muziek, dans, klankschalen,  een markt en randgebeuren?

Kom dan op vrijdag naar Elspeet op de Veluwe.

Inschrijven kun je via de website van de vereniging https://www.yoganederland.nl/