Chakra´s

chakraman

Chakra betekent wiel of rad in het Sanskriet. Chakra´s zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien. De chakra´s kunnen gezien worden als ontvangststations, transformatoren en verdelers van de Prana (levensenergie).
Via deze energiecentra absorberen wij energie uit de kosmos. Door de rotatie van de chakra´s wordt energie aangetrokken en weer afgegeven, in een voortdurende energie-uitwisseling met de kosmos. De chakra´s zijn niet kenbaar volgens medische en anatomische begrippen.

Aura

Ieder mens heeft om zijn fysieke lichaam een energieveld. Dit noemen we de aura, dit bevindt zich op fijnstoffelijk niveau. In de aura zitten de chakra´s. Zij vormen de verbinding tussen het fijnstoffelijke energieveld en de meer verdichte energie van het lichaam.
Het lichaam is met de chakra´s verbonden via het zenuwstelsel. Er zijn 7 hoofdchakra´s die zich tussen de anus en de kruin bevinden. Het stuitchakra en het kruinchakra openen naar beneden en boven. De chakra´s twee tot en met zes verschijnen zowel aan de voor- als aan de achterzijde van het lichaam, waarbij de voorzijde het emotionele functioneren van de mens vertegenwoordigt en de achterzijde de wilsfunktie. Op het fysieke vlak corresponderen de chakra´s met zenuwknopen en de endocriene klieren. Alle chakra´s hebben een verschillende functie.

facebookmail